Helsingin Rudolf Steiner -koulu

Helsingin Rudolf Steiner -koulun lukiossa valtakunnallisten opintojen lisäksi tarjotaan runsaasti tieteellisiä, taiteellisia ja käytännöllisiä opintoja. Opiskelu on pääosin luokkamuotoista. Lukiossa on noin 270 opiskelijaa ja lukion aloituspaikkoja on yhteensä 90.    

YLEISLINJA   
ESITTÄVÄN TAITEEN LINJA   

Opiskelu lukiossa

Helsingin Rudolf Steiner -koulun lukio tarjoaa laajan opintovalikoiman, jolla opiskelija voi syventää ja monipuolistaa opintojaan. Lukio järjestää leirikouluja, työharjoitteluja sekä kulttuurihistorian leirikoulun esimerkiksi Roomassa tai Ateenassa. Lukion toisena vuonna luokat myös valmistavat ammattilaisohjaajan johdolla koko illan näytelmän.    

Esittävän taiteen linjan opinnoissa tehdään runsaasti teatterin, performanssin, kuvataiteen, musiikin, tanssin ja eurytmian esityksiä ja projekteja. Esittävän taiteen linjan opiskelijat pääsevät osallistumaan koulussa kerran kolmessa vuodessa järjestettävään suurprojektiin. Lukion yleislinjalle ja esittävän taiteen linjalle haetaan kevään yhteishaussa. E-linjalle on erilliset hakuperusteet. Lisätietoa: https://rudolfsteinerkoulu.fi/lukio/e-linja/

Opiskelumaksut

Vapaaehtoinen tukimaksu on 285 euroa/lukukausi.    

Valintaperusteet

Lukioon haetaan yhteishaussa. Yleislinjalle valintaperusteena lukuaineiden keskiarvo. Esittävän taiteen linjan valintaperusteet löytyvät koulun nettisivuilta https://rudolfsteinerkoulu.fi/lukio/e-linja/ 

Kielitarjonta

A-kielet: englanti, ruotsi, saksa,   
B1: ruotsi   
B2: saksa   
B3: ranska, espanja, saksa, venäjä   

Yhteistyö

Steinerkouluja on ympäri maailmaa yhteensä yli 1000, ja opiskelijoilla on mahdollisuus lukuvuoden suorittamiseen tai lyhytkestoisempaan opiskeluun myös ulkomaisissa kouluissa. Euroopan steinerkoulujen kesken järjestetään tapaamisia, leirejä ja projekteja. Koulu osallistuu myös kansainvälisiin kulttuuri- ja avustusprojekteihin.   

Lukiodiplomit

Musiikki, kuvataide, liikunta, tanssi/eurytmia, teatteri, media   

  

Avoimet ovet

30.1.2024 klo 12.00 ja klo 18.00. Tapaamisajoista voi sopia myös erikseen apulaisrehtorin kanssa.   

Helsingin Rudolf Steiner -koulu

Lehtikuusentie 4, 00270 Helsinki, LAAKSO

Liikenneyhteydet

Mannerheimintien bussit   
Raitiovaunu 10   

Lukioon tutustuminen

Yhteydenotot

Helsingin Rudolf Steiner -koulu 

Lehtikuusentie 4, 00270 Helsinki, LAAKSO, +358 (0)9 4777 070 kanslia.helsinki@rudolfsteinerkoulu.fi

Rehtori

Esa Tuominen, +358 (0)50 3300 846   
 

Esittävän taiteen linjan johtaja

 Aliina Halme, +358 ( 0)40 7241008 

Apulaisrehtori

Vesa Aaltonen, +358  (0)50 322 4454